15 نکته کلیدی در رابطه با قوانین آسانسور در آپارتمان ها
به نظر شما اگر بگوییم آسانسور قلب تپنده آپارتمان است حرف اشتباهی زدهایم؟ اگر آپارتمانی را بدون آسانسور در نظر بگیرید شما هم با همین حرف همعقیده خواهید بود. اما چقدر از قوانین آسانسور در آپارتمان ها اطلاع دارید؟ اگر در یک مجتمع مسکونی سکونت دارید ولی چیز زیادی از قوانین آپارتماننشینی نمیدانید باید هرچه سریعتر به فکر بیفتید. برای آگاهی از حق و حقوق خودتان هم که شده، بهتر است در این زمینه بر برخی مسائل تمرکز کنید.
مثلا آیا میدانید پرداخت هزینه تعمیرات آسانسور با چه کسی است؟ آیا همه باید این هزینه را پرداخت کنند؟ اگر کسی از آسانسور استفاده نکند سهمی از این هزینهها دارد؟ اگر جواب این سوالات را میدانید پس با قوانین آسانسور در آپارتمان ها به نحوی آشنایی دارید. اما اگر در پی یافتن پاسخ این سوالات هستید، پیشنهاد میکنیم به 15 نکته کلیدی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم توجه کنید.
در مورد قوانین آسانسور در آپارتمان ها چه میدانید؟
1- هر ماه قسمتی از شارژی که ساکنین مجتمع پرداخت میکنند، صرف تعمیرات و نگهداری تجهیزات و تاسیسات میشود. در این میان هزینه تعمیرات آسانسور نیز از محل همین مبالغ پرداخت میشود.
2- طبق قانون تملک آپارتمانها و همچنین قوانین آسانسور در آپارتمان ها پرداخت شارژ ساختمان و هزینه تعمیرات الزامی است؛ حتی اگر واحدی خالی باشد و به هر دلیل از آن استفاده نشود.
3- اگر پرداخت شارژ به شیوه قراردادی باشد، ساکنین ساختمان میتوانند در مورد نحوه پرداخت هر یک از واحدها توافق کنند. بر این اساس ممکن است واحدهای طبقه اول و یا همکف حق کمتری را برای تعمیرات آسانسور پرداخت کنند. حتی این توافق میتواند به عدم پرداخت ساکنینی که از برخی تجهیزات استفاده نمیکنند منجر شود. بر این اساس در برخی از قوانین میتوان در صورت رضایت ساکنین تجدید نظر کرد.
4- از جمله مواردی که در زمینه قوانین آسانسور در آپارتمان ها بسیار مهم است بازرسی آسانسور است. به این ترتیب مالک ساختمان یا نماینده قانونی هر ماه باید از وضعیت آسانسور بازدید کند تا از کارایی آن اطمینان حاصل کند. اگر قطعهای نیازمند تغییر یا تعمیر باشد در این بازرسیها مشخص خواهد شد.
5- ممکن است برخی از ساختمانها واحدهای اختصاصی داشته باشند. در این صورت اگر این واحدها بخواهند آسانسور نصب کنند تنها کافی است با مدیر ساختمان هماهنگیهای لازم را انجام دهند. در این میان کسب رضایت سایر ساکنین و مالکین نیاز نیست. اما اگر نصب آسانسور باعث ایجاد مزاحمت برای سایر ساکنین شود، باید از آنها کسب اجازه کرد.
6- قوانین آسانسور در آپارتمان ها در خصوص ساختمانهای قدیمی که جایی برای نصب آسانسور دارند اعلام کرده است که در صورت توافق بر سر هزینهها میتوان آسانسور را در اسرع وقت نصب کرد.
7- در خصوص آپارتمانهایی که در آنها محلی برای نصب آسانسور تعبیه نشده است شرایط کمی پیچیدهتر است. در این صورت بر اساس قوانین آسانسور در آپارتمان ها باید بخشی از فضای مشاع یا حتی قسمتی از واحدها را به این امر اختصاص داد. البته این امر در صورت رضایت کل ساکنین ساختمان صورت میگیرد.
8- برای نصب آسانسور در آپارتمانهایی که در مورد قبلی به آن اشاره شد، بررسی کارشناس و برآورد هزینهها از جمله اموری است که باید انجام شود.
9- بر اساس قوانین آسانسور در آپارتمان ها اگر تعداد طبقات یک ساختمان بیش از 4 باشد، ساختمان مذکور به آسانسور نیاز دارد.
10- چنانچه در یک ساختمان چهار طبقه، تمام ساکنین با نصب آسانسور (در صورت تعبیه شدن جای آسانسور از قبل) موافق باشند و تنها مالکان واحدهای طبقه اول یا همکف با این قضیه مخالفت کنند، در صورت موافقت مجمع عمومی ساختمان امکان نصب آسانسور وجود خواهد داشت.
11- یکی از مهمترین مسائلی که در قوانین آسانسور در آپارتمان ها مطرح میشود، موارد مربوط به حمل بار است. چرا که متاسفانه بسیاری از ساکنین به خاطر آسایش خود برای حملونقل بارهای خود از آسانسور استفاده میکنند. این کار موجب میشود که آسانسور آسیب ببیند و عملکرد آن با اختلال مواجه خواهد شد. طبق قوانین موجود، ساکنین موظفاند وزن استاندارد حملونقل را رعایت کنند. توجه به فرهنگ آپارتماننشینی و رعایت حقوق همسایهها موجب میشود مسائلی از این دست هم مورد توجه قرار گیرند.
12- برخی گمان میکنند میتوانند معادل وزن مجاز آسانسورها، بار حمل کنند. یعنی اگر آسانسوری ظرفیت 800 کیلوگرمی داشته باشد، این افراد اقدام به حمل باری در حدود 800 کیلوگرم یا کمتر میکنند. اما چنین عملی مجاز نیست؛ چرا که آسانسورهای حمل بار ساختار متفاوتی دارند. اگر از آسانسورهایی که برای تردد افراد در نظر گرفته میشود به منظور حملونقل بار استفاده کنید، این عمل باعث خرابی آسانسور خواهد شد. بر اساس قوانین آسانسور در آپارتمان ها انجام چنین عملی ممنوع است.
13- اگر یکی از واحدها باعث خرابی آسانسور شود، هزینه تعمیرات آسانسور با ساکنین همان واحد است.
14- اگر فردی خارج از ساختمان موجب آسیب رساندن به آسانسور شود، باید دید که این فرد با کدامیک از واحدها در ارتباط است. در این صورت این واحد موظف به پرداخت هزینه ناشی از تعمیرات آسانسور است.
15- مدیر ساختمان موظف است تمام بخشهای ساختمان را بیمه کند. بر این اساس آسانسور نیز باید بیمه شود.
سخن پایانی
اگر آسانسور به هر دلیل خراب شد، تمامی ساکنین بر اساس قانون و توافقات صورتگرفته موظف به پرداخت سهم خود در خصوص هزینههای جانبی و تعمیرات هستند. در این میان وجود اپلیکیشنهای مدیریت ساختمان میتواند به افراد کمک کند که به آسانی هزینههای موجود را پرداخت کنند. در خصوص هزینههای تعمیرات آسانسور نیز میتوان به این اپلیکیشنها مراجعه کرد. ساکنین میتوانند به کمک اپلیکیشن آی بیل دینگ هزینههای برآورد شده را پرداخت کنند و هرچه سریعتر اقدام به راهاندازی مجدد آسانسور کنند.
نکته مهم دیگر این است که اگر متوجه شدید عملکرد آسانسور با اختلال مواجه شده است، از طریق اپلیکیشن آی بیل دینگ میتوانید این موضوع را به اطلاع مدیر ساختمان برسانید. به این صورت میتوانید مشکلات را سریعتر شناسایی کنید و برای حل آنها اقدامات لازم را انجام دهید.
مدیریت امکانات اشتراکی در یک ساختمان نیز از جمله اموری است که در اپلیکیشن آی بیل دینگ به آن توجه شده است. از همین رو تمام امکانات این اپلیکیشن به گونهای طراحی شده است که نهایتا آسایش ساکنین را در پی دارد. به نظر شما در محیطی که همهچیز طبق اصول پیش میرود، آیا باز هم شاهد جنجالهای معمول بر سر مسائلی نظیر هزینه تعمیرات آسانسور خواهیم بود؟
در پایان امیدواریم مسائل گفتهشده در خصوص قوانین آسانسور در آپارتمان ها را مدنظر قرار دهید و با تکیه بر اطلاعاتی که به دست آوردید در فراهم آوردن فضایی کاملا مناسب و مطلوب برای زندگی، حداکثر تلاش خود را انجام دهید.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!