آپارتمان نشینی و کرونا/ چگونه در آپارتمان از کرونا در امان باشیم؟

اواخر سال 98 بود که شیوع یک بیماری همه‌ی جهان را شوکه کرد. کرونا بیماری تازه‌ای بود که به جنگ با بشریت آمده بود؛ یک بیماری بسیار مسری. آپارتمان نشینی و کرونا با هم جور در نمی‌آمد. چرا که همه باید در خانه‌های خود می‌ماندند و در این شرایط زندگی در مجتمع‌های شلوغ ترسناک به نظر می‌رسید. قرنطینه‌ی خانگی نخستین کاری بود که از دست هرکسی بر می‌آمد. کاری که شاید در خانه‌های شخصی بسیار راحت‌تر از آپارتمان‌ها به نظر می‌رسید.

برگشته‌ بودیم به سال‌های دور. بشر متمدن داشت روزگار طاعون و وبا را در آغاز سال 2020 تجربه می‌کرد. انگار سال جدید برخلاف اسمش قرار نبود نمره‌ی 20 بگیرد. از همان ابتدا، بسیاری از مشاغل، برای پیشگیری از شیوع کرونا تعطیل شدند و تنها مشاغل انگشت‌شماری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و به صورت محدود فعال بودند. اضطراب در جانمان ریشه کرده بود. هزار و یک سوال به ذهنمان حمله‌ور شده بود. نگران جانمان بودیم؛ نگران عزیزان‌مان. و شرایط بد و بدتر شد.

این بیماری چنان زندگی‌ها را دستخوش تغییر کرد که پای چیزهای تازه‌ای به زندگی‌مان باز شد. ماسک و دستکش و مواد ضدعفونی‌کننده به لیست خرید تمام خانه‌ها اضافه شد. همه ترسیده بودیم. اما در این میان آپارتمان نشین‌ها بیشتر ترسیده بودند. آپارتمان نشینی و کرونا دو مسئله‌ای بودند که به هم نمی‌آمدند. از یک سو همه از حضور در اماکن شلوغ پرهیز می‌کردند و از سویی دیگر افراد برای ادامه‌ی زندگی روزمره‌ی خود باید در مجتمع‌هایی که گاه تعداد ساکنین آن‌ها چندصد نفر هم می‌شد شب را به روز می‌رساندند. اما راه‌حل چه بود؟

آپارتمان نشینی و کرونا

چگونه با آپارتمان نشینی و کرونا کنار بیاییم؟

روزهای خوب و بد همیشه در زندگی وجود دارند. از یک طرف همیشه همه‌چیز بر وفق مراد نیست و از سوی دیگر همیشه تمام مصیبت‌های عالم بر سر انسان آوار نمی‌شود.

کمی که گذشت و بیشتر به خودمان مسلط شدیم، تصمیم گرفتیم با آپارتمان نشینی و کرونا کنار بیاییم. باید چند کار مهم انجام می‌دادیم. از همین رو تصمیم گرفتیم:

اول از خودمان شروع کنیم

رعایت بهداشت فردی اولین مسئله‌ای است که جان انسان را در هنگام شیوع چنین بیماری‌هایی در امان نگه می‌دارد. پیشگیری از شیوع کرونا با رعایت چند نکته‌ی ساده هم عملی است. شستن مداوم دست‌ها با آب و صابون، استفاده از ماسک و دستکش و ضدعفونی کردن وسایلی مانند موبایل و یا درب ورودی منازل که در معرض آلودگی شدید هستند از جمله مسائلی است که در پیشگیری موثر است.

علاوه بر بهداشت فردی، بهداشت عمومی را نیز رعایت کنیم

آپارتمان نشینی و کرونا به ما یاد داد که باید علاوه بر بهداشت فردی، بهداشت عمومی را هم رعایت کنیم. یکی از اولین کارهایی که می‌توان کرد توجه به راهروها و محیط‌های اشتراکی و بخش‌های مشاع ساختمان نظیر آسانسور است. ضدعفونی کردن درب آسانسور و دکمه‌های آن و هم‌چنین نرده‌های راه‌پله‌ها، از جمله مواردی است که می‌تواند مسئولیت‌پذیری ما را در قبال همسایه‌ها نشان دهد. هم‌چنین بهتر است وسایل ضدعفونی‌کننده را در جاهایی مانند آسانسور یا نزدیک درب ورودی بگذاریم تا افراد پس از ورود یا خروج بتوانند دست‌های خود را ضدعفونی کنند.

زباله‌های خود را در سطل‌های در بسته بگذاریم

این مورد را باید همیشه مدنظر داشته باشیم و تنها مربوط به دوران آپارتمان نشینی و کرونا نیست. ماسک‌ها، دستمال کاغذی و دستکش‌های آلوده خود می‌توانند عاملی برای ابتلا به ویروس باشند. دفع این زباله‌ها بسیار مهم است. هم‌چنین در این ایام بهتر است در چند جای ساختمان سطل‌های زباله‌ی دردار قرار دهیم تا ساکنین زباله‌های خود را روی زمین رها نکنند.

رفت‌وآمدهای غیر ضروری خود را متوقف کنیم

نوروز برای ما ایرانیان عیدی باستانی و مقدس است. در آن روزهای نخست سال همه با هم متحد شدیم و برای حفظ جان خود و هم‌وطنان‌مان در خانه ماندیم. در آپارتمان‌ها حتی جلسات میان اعضا و مدیران ساختمان نیز لغو شد. البته آپارتمان نشینی و کرونا دست به دست هم دادند تا بیشتر به سمت تکنولوژی پیش برویم. حال دیگر با کمک اپلیکیشن آی بیل دینگ می‌توان این جلسات را به صورت آنلاین برگزار کرد و جان هیچ‌یک از ساکنین به خطر نخواهد افتاد.

اگر مشکوک به ابتلا به ویروس بودیم، به پزشک مراجعه کنیم

با رعایت موارد بهداشتی در پیشگیری از شیوع کرونا، امکان ابتلا به ویروس هم‌چنان وجود دارد. اگر خود ما یا یکی از همسایه‌ها دچار این بیماری شد، نباید ساده از کنار این قضیه عبور کنیم. بسیاری از افراد ممکن است که بیماری خود را انکار کنند و علایم خود را به عنوان علایم سرماخوردگی در نظر بگیرند. اما در یک آپارتمان با ساکنین زیاد، این کار چیزی جز عدم رعایت حقوق همسایگی نیست و بی‌فکری و بی‌مسئولیتی آن فرد را می‌رساند. ما نه تنها در برابر جان خود و خانواده‌مان مسئولیم،‌ بلکه به همان میزان باید به فکر سایر افراد اطرافمان نیز باشیم.

نمی‌توان به بیان همین چند نکته بسنده کرد و این مسئله‌ی مهم را نادیده گرفت. اما با توجه به همین موارد ساده در پیشگیری از شیوع کرونا، درمی‌یابیم که تا چه اندازه می‌توانیم به هم کمک کنیم و این بیماری مرموز را شکست دهیم. تنها کلید موفقیت این امر در آپارتمان‌ها، رعایت فرهنگ آپارتمان نشینی است.

وقتی آی بیل دینگ در دوران آپارتمان نشینی و کرونا هم به کمک ما می‌آید

حالا که نکاتی را در پیشگیری از شیوع کرونا در آپارتمان مطالعه کردیم بد نیست مجددا به این نکته هم اشاره کنیم که وجود اپلیکیشن‌های مدیریت ساختمان تا چه اندازه می‌تواند در چنین شرایطی به کمک ما بیاید. کم کردن رفت‌وآمدها و پرهیز از ترددهای غیرضروری از جمله اصول اولیه در پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.

تصور کنید در این شرایط بخواهید مبلغ شارژ خود را به صورت دستی و حضوری به مدیر ساختمان بپردازید. پول، خود یکی از آلوده‌ترین چیزهایی است که می‌تواند عامل انتقال هزاران میکروب باشد. اپلیکیشن آی بیل دینگ حتی اینجا هم به فکر ماست و از جان ما در این شرایط دشوار محافظت می‌کند. امکان پرداخت آنلاین مبالغ و هزینه‌ها، یکی دیگر از گزینه‌های جذابی است که در این ایام بسیار کارآمد است.

اگر چه آپارتمان نشینی و کرونا هزار و یک جنبه‌ی منفی دارد اما هرچه که باشد برخی نکات مثبت را نیز به همراه دارد. استفاده از تکنولوژی اتفاقی بود که به شکلی ناخواسته با شیوع کرونا گسترش یافت. اپلیکیشن آی بیل دینگ نیز دستاورد همین تکنولوژی است که در شرایط بحرانی چنین به کمک ما می‌شتابد. چه کسی فکرش را می‌کرد روزگاری یک اپلیکیشن بتواند چنین نقش مثبتی در پیشگیری از شیوع یک بیماری داشته باشد؟

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *